Over mij

Hallo! Ik ben Eva. Ik help professionals effectiever te communiceren voor meer verbinding op de werkvloer

Waarom ik effectieve communicatie en verbinding met anderen zo belangrijk vind?
Al op jonge leeftijd raakte ik gefrustreerd als ik twee mensen zag die wel van elkaar houden, maar geen echte verbinding konden maken door miscommunicatie. Ze wilden hetzelfde, maar begrepen elkaar niet omdat ze elkaars woorden anders interpreteerden.

Na mijn jeugd in het Veendam (GR) ben ik sociale psychologie en klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam gaan studeren. Destijds was ik mij niet bewust van de kracht van deze combinatie, ik vond het gewoon ontzettend interessant om meer te leren over waarom we ons gedragen zoals we doen. Pas later werd ik bewust hoe waardevol het is om het gedrag van mensen te kunnen linken aan de werking van de hersenen. 

Hoe ik uiteindelijk trainer-psycholoog werd?
Na de twee bachelors ben ik toegelaten tot de selectieve master in psychologie;  “Training and development”. Hier heb ik mij gespecialiseerd in het geven en ontwikkelen van trainingen rondom onderwerpen als kwetsbaarheid, leiderschap en professionele gespreksvoering. 

Een cadeau voor het leven: ik heb veel over mezelf geleerd, over hoe ik communiceer, hoe dat overkomt én over hoe mensen leren. Bijvoorbeeld dat het belangrijk is om fouten te durven maken. Als we dat durven, gaan we spelen en experimenteren. We maken ons los van de status quo. Dáár vinden we motivatie en zit de kracht in het realiseren van dromen.

In 2017 werd ik zelfstandig ondernemer en sindsdien werk ik voor ontzettend toffe opdrachtgevers in alle onderwerpen die te maken hebben met professionele gespreksvoering, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. In 2018 vloog ik naar Amerika om een opleiding te volgen in Motiverende Gespreksvoering. Deze gesprekstechniek heeft mij óntzettend aangesproken en hier werk ik mee tot op heden.

In 2020 werd het tijd voor mijn eigen aanbod van trainingen en workshops. EVATRAINT is daar het resultaat van. 

Mocht je nou écht alles over mij willen weten, neem dan eens een kijkje op EVASPEELT.nl.

Anderen over mij

Diverse trainingen bij Eva mogen volgen, zowel live als digitaal met veel succes. Eva is een enthousiaste trainer die haar publiek weet te verrassen met een diversiteit aan interactie en werkvormen. Hierdoor blijft de gehele training boeiend en aansprekend. Eva is flexibel, denkt goed mee en maakt iedere keer weer een training die op maat is voor het publiek. Zeer aan te bevelen!

Anne-Marie ScheepersZiekenhuisapotheker

Na het volgen van een training motiverende gespreksvoering bij Eva (aanrader!), heb ik zelf ook deze krachtige gesprekstechniek mogen ervaren in 1:1 sessies met Eva. Haar enthousiasme en humor werkt aanstekelijk en geeft veel energie. Eva luistert scherp, toont oprechte interesse, stelt de juiste vragen zonder oordelen en helpt je diepere inzichten te krijgen waar bepaald gedrag vandaan komt en hoe dit te veranderen. Ik blijf het verwonderlijk vinden dat 3 relatief korte gesprekken, zo'n verhelderende uitkomst kunnen brengen.

Rinske PauwIntervisiecoach, Docent, Ziekenhuisapotheker-adviseur

Jouw deskundigheid, enthousiasme, betrokkenheid en relaxte manier van lesgeven maakt dat ik erg enthousiast ben geworden over motiverende gespreksvoering. Ondanks dat het onderwijs nu digitaal gegeven moet worden, heb je de lessen op een hele positieve, interactieve en creatieve manier ingevuld.

Kiona te GrotenhuisVerpleegkundig specialist

Eva is een enthousiaste en sprankelende persoonlijkheid. Inhoudelijk gezien staat zij boven de materie en heeft veel praktijkervaring. Ze biedt interactieve trainingen met creatieve momenten waardoor iedereen vanaf het eerste moment aangehaakt is. De training die ik heb gedaan heeft mij veel handvatten gegeven bij het uitvoeren van mijn dagelijkse werkzaamheden als ziekenhuisapotheker. Daarnaast beschikt zij over het talent om ook op een digitale wijze meerdere mensen tegelijk te trainen en alle signalen van de toehoorders op te vangen.

Saskia CoenradieZiekenhuisapotheker

Eva is een open en enthousiaste trainer met veel gevoel voor de behoeftes en de wensen van de deelnemers. Ze is flexibel en kan meeveren met de wensen van de groep zonder dat dit ten koste gaat van de inhoud. Je staat voor de groep alsof je al jaren training geeft en toch ben je heel “fris”, open en ontwapenend. Je bent empathisch en toch laat je je niet snel van je stuk brengen. Een mooie combinatie.

Stijn van MerendonkEigenaar Academie voor Motivatie en Gedragsverandering